Szívdédelgető mesék a fáradt napokra

Bizonyára minden szülő számára ismerős a helyzet, amikor egy fárasztó nap után szinte bedől mindenki az ágyba... Aztán az apró könyvmolyok kérnek egy mesét, netán még egyet, aztán csak egy utolsót, nekünk viszont már nem pörög a nyelvünk, blokkol az agyunk és kettőt látunk (vagy többet). Nos, ezekre az alkalmakra (is) kiváló mesekönyv a Szívdédelgető mesék. A legrövidebb kis történetek -nem túlzok- fél percesek. Ebből akár kettő is belefér a legfáradtabb estéken is. 

A könyvben szereplő történetek igazi szívet-lelket dédelgető mesék, néhol különleges családokról, szokatlan helyzetekről szólnak, máshol érzékenyítenek, szórakoztatnak. Ez a könyv a felépítéséből adódóan alkalmas arra is, hogy bevezessük a mesélést a mindennapokba. Egy kipróbált módszerrel fokozatosan növeljük a mesehallgatással töltött időt, ezzel válik a kis hallgató egyre türelmesebbé úgy, hogy élvezettel fogja hallgatni a mesét. A szülő maga döntheti el, hogy mikor "lép szintet", mikor ugrik egy nagyobb terjedelmű mesére, figyelve a gyermeke igényeit. Ezzel segít a könyv, hogy a mese a mindennapok része lehessen.

Kutatások sora bizonyítja, hogy bővíti a szókincset, elősegítheti a beszédindulást, segíti az értő olvasást, ami később a tanulási folyamatok elengedhetetlen "alkatrésze" lesz, illetve nyugtat, ellazít az esti meseolvasás. A gyermeklélek tápláléka a mese. Sőt! A mesélő szülők lelkének tápláléka is. A mindennapokban rengeteg stressz ér minket, sokszor igen nehéz összeegyeztetni a családot a munkával, mindenhonnan elvárások tömkelege zúdul ránk, de ez a pár perc esti mese felvidítja a lelket és elröpít egy másik világba, ahol mindenvarázslatos, minden más. Ahol csak mi vagyunk a gyermekünkkel. Ez a minőségi időtöltés csúcsa! 

A Szívdédelgető mesék minden egyes meséje ezt a hangulatot adja. Megáll a mókuskerék és felépül egy új, csodálatos világ...

ITT tudod megrendelni a képre kattints!