Könyves mindennapok

Izgága a gyermeked, ezért ellehetetlenül a meseolvasás? Van egy megoldásom!
2024. 05. 24. 10:59:37

Izgága a gyermeked, ezért ellehetetlenül a meseolvasás? Van egy megoldásom!

Gyakori probléma, hogy hiába szeretne a szülő mesét olvasni és igazi kis könyvmolyt nevelgetni, sorra kudarcba fulladnak a próbálkozások. Ennek sok oka lehet, most mutatok egyet, amire egy megoldást is ajánlok!
Egyre kevesebben olvasnak mesét a gyermeküknek
2024. 05. 24. 08:47:51

Egyre kevesebben olvasnak mesét a gyermeküknek

A pedagógus zárt csoportomban feltettem egy kérdést, miszerint mi a tapasztalatuk a csoportokon/osztályokon belül, milyen gyakorisággal olvasnak a szülők mesét a gyermeküknek... Megvallom, pozitívabb visszajelzésekre számítottam, ugyanakkor az én tapasztalataim is hasonlók. 
A szeretet, mint hamuban sült pogácsa...
2024. 05. 19. 11:54:34

A szeretet, mint hamuban sült pogácsa...

Mit adhatunk nekik, ami elkíséri őket az útjukon életük végéig és még azon is túl? Szeretetet. Ebből táplálkozik a szíve és a lelke, ebből táplálja tovább az ő gyermekeit majd, amikor majd ő is szülővé válik. A szeretet az a hamuban sült pogácsa, ami nemcsak őt, hanem a következő generációkat is tlplálja, s aminek morzsáiból is jól tud lakni még az unokánk unokája is. 
Fürgesurran-kalandok egy speciális osztályban
2024. 05. 18. 07:22:02

Fürgesurran-kalandok egy speciális osztályban

Néhány hete 'utazókönyv' pályázatot hirdettem a pedagógusoknak, hogy jobban megismerhessék a Fürgesurran-kalandokat. A jelentkezők között válogatva bukkantam Judit levelére, a levélben azt írta, hogy egy szegregált intézmény felső tagozatán gyógypedagógus, ahol értelmileg akadályozottak a tanulók, akik önállóan olvasni nem tudnak, és hogy igyekeznek olyan tartalmakat találni a számukra, amelyek természetközeliek, van hozzá saját tapasztalatuk, így hatékonyabban fejleszthetik az aktív-passzív szókincset, növelhetik a beszédkedvet, fokozhatják a koncentráció időtartamát, és úgy gondolja, a Fürgesurran-kalandokkal tennének egy próbát.
Fürgesurran-kalandok - Olvas az egész osztály!
2024. 05. 15. 14:21:03

Fürgesurran-kalandok - Olvas az egész osztály!

Egy éve jelent meg csupán és a mai napig töretlen népszerűségnek örvend a Fürgesurran-kalandok. Immár nem csupán a könyvszerető apró könyvmolyok szíve csücske, hanem számos pedagógusé is, és ami még szívet melengetőbb: egész osztályoké!
Két éve érkezett meg Az Év Könyve Díjas Fecske-mesék
2024. 05. 15. 14:09:36

Két éve érkezett meg Az Év Könyve Díjas Fecske-mesék

Két éve május 13-án megérkezett a Fecske-mesék. Ez az első könyvem, amit én magam adtam ki és mondanom sem kell, nagyon féltem, hogy nem sül el jól az egész projekt. Emlékszem, hogy néhány héttel a kiadás előtt még úgy hittük, hogy a covid után némileg fellélegezhetünk, mert a könyvszakmát bizony nagyon megviselte a világjárvány is, aztán pedig egyik reggel leültem e férjem mellé és azt mondtam: Oroszország megtámadta Ukrajnát...
Porcsalma és Budapest - Egy fél világnyi távolság
2024. 05. 12. 08:05:45

Porcsalma és Budapest - Egy fél világnyi távolság

Ahogy azt sokan tudjátok, Szabolcs-Szatmár Bereg megyéből (megye és kész) származom, Porcsalmáról. Ez a kis település a szívem csücske, ami sokat adott nekem, ismerem szinte minden szegletét. Ha valamilyen krízishelyzetben vagyok, álmomban mindig otthon járok, a kapuban apukám fogad, aki tíz éve nincs már közöttünk és borzasztóan hiányzik. Jónéhány éve már, talán 12, hogy felköltöztünk Budapestre, mert számunkra sajnos nem termett babér 'otthon'. Porcsalma és Budapest között azonban egy fél világnyi távolság van, szinte minden értelemben.
Olvass bele a Fürgesurran-kalandokba!
2024. 05. 08. 10:12:05

Olvass bele a Fürgesurran-kalandokba!

Hogy mitől olyan sikeres a Fürgesurran-kalandok? Nos, talán azért mert ezt a könyvet is a alegnagyobb szeretet veszi körül. Ez érződik minden sorban, minden betűben. A kedves karakterek kalandjai izgalmasak és lekötik a figyelmet, emellett a gyerekek tanulhatnak és jobban megismerhetik önmagukat is és a félelmeiket, emellett önmagunk és mások elfogadására tanít. A könyv 15 fejezetes, 144 oldalas. Tördelése szellős, betűi nagyok, így az olvasni még csak most tanuló gyermekek számára sem fárasztó a könyv olvasása. 

Mi a manó történik a könyvpiacon?
2024. 05. 06. 12:12:48

Mi a manó történik a könyvpiacon?

Hány könyv fog eltűnni? Kik lesznek a következők? Mi ez az egész, ami a könyvpiacon folyik? A gondolataim az új törvényről (mondjuk úgy, cenzúrázva ahhoz képest, ahogy megszülettek).
A Bolognai Könyvvásáron jártak a könyveim
2024. 05. 04. 10:12:09

A Bolognai Könyvvásáron jártak a könyveim

2024 áprilisában a Petőfi Kulturális Ügynökség jóvoltából a Bolognai Könyvvásáron (Bologna Children’s Book Fair) járt négy könyvem, Az Év Könyve Díjas Fecske-mesék, a Vidra-mesék, a Szívdédelgető-mesék és a Fürgesurran-kalandok, erről mesélek nektek egy kicsit.